گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)
گفت و گویی با «هادی حکیمیان» پیرامون رمان نوجوان«خواب پلنگ»
17 آذر 1397
00:31 |
0 نظر |
امتیاز: 5 با 1 رای
هادی حکیمیان در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) درباره جدیدترین اثرش توضیح داد: رمان «خواب پلنگ» جدیدترین اثر من است که به تازگی از سوی انتشارات شهرستان ادب منتشر شده که به میرزارضای کرمانی، از شخصیتهای موثر تاریخ معاصر ایران، از دریچه دید دو شخصیت نوجوان مینگرد و داستان آن در آخرین سال سلطنت ناصرالدین شاه قاجار و از روستایی کویری آغاز میشود.
وی با بیان اینکه این رمان را برای نوجوانان نوشته است، درباره داستان توضیح داد: «حسینعلی» و «کوچک علی» شخصیتهای نوجوان رُمان زندگی عادی خود را دارند تا زمانی که میرزارضای کرمانی وارد روستا میشود. از قضا در همین هنگام پدر «کوچک علی» موفق به شکار یک پلنگ در صحراء شده ،قصد دارد آن را به یکی از شازدههای قاجاری بفروشد. میرزارضا که با پدر کوچک علی دوستی قدیمی دارد، سعی میکند او را از فروختن پلنگ منصرف کند اما پدر که تصمیم خود را گرفته پلنگ را به آدمهای شازده میدهد. مدتی بعد حسینعلی،کوچک علی و پدرش برای گرفتن پولشان به محل دارالحکومه در شهر میروند اما برخلاف انتظارشان نه تنها پولی نمیگیرند که به دستور شازده آنها را کتک مفصلی زده از دارالحکومه بیرون میکنند.
خالق «برج قحطی» افزود: پدر که از این کار سرخورده شده بنا به توصیه میرزارضا تصمیم میگیرد برای گرفتن حقش به پایتخت برود. بچهها با این دو همراه شده در طول مسیر شاهد ظلم بیحدوحصر آدمهای حکومتی به مردم هستند. در پایتخت وضع تفاوتی با شهرهای دیگر ندارد. پدر کوچک علی که در گرفتن حقش ناکام مانده مریض شده، خانهنشین میشود در همین زمان است که میرزارضا تصمیم میگیرد انتقام همه این ظلمها را از شاه بگیرد. فصلهای پایانی داستان به شرح تلاشهای بچهها برای دیدار با شاه و درنهایت اعدام انقلابی وی ازسوی میرزارضا میپردازد.
وی با بیان اینکه در این رمان سعی شده به یکی از شخصیتهای موثر تاریخ معاصر ایران یعنی میرزارضای کرمانی آن هم از دریچه دید دو شخصیت نوجوان نگریسته شود، گفت: حوادث و رخدادهایی مثل شکار پلنگ، فروختن آن به شازده قاجاری، سفر به پایتخت، برخورد با دسته راهزنها در طول راه و نیز برخی حوادث این چنینی میتواند برای مخاطب نوجوان جالب و هیجانانگیز باشد. به علاوه در طول کار سعی شده که از یک زبان طنز برای پیشبرد داستان استفاده شود.
حکیمیان درباره دلایل نگارش این رمان نیز توضیح داد: آنچه که باعث نگارش این داستان شد دور شدن و حتی عدم آشنایی نوجوان امروز با مهمترین رخدادهای تاریخ معاصرمان است. رُمان قالب موثری است برای عمق بخشیدن به دید نوجوان. در این داستان تا سرحد امکان از روایتهای مستند تاریخی استفاده شده است. ناصرالدین شاه ملقب به قبله عالم کم کم در نگاه بچهها تبدیل به عامل اصلی تمام ظلمهای کوچک و بزرگ در سراسر ایران میشود. حسینعلی به عنوان نوجوانی شوخ و شنگ و در عین حال زرنگ تا حد زیادی بار طنز داستان را به دوش میکشد. کوچک علی اما بیشتر جستوجوگر و طالب دانستن است. میرزارضا که کم کم به صورت الگویی در نظر این دو در آمده عاقبت به عنوان ناجی ملت ایران وارد میدان شده و دست به عملی جسورانه و انقلابی میزند.
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.