به بام بر شده ام از سپیده تو بگویم
اذان به وقت گلوی بریده تو بگویم
علیرضا قزوه در سال ۱۳۴۲، در شهر گرمسار یکی از شهرهای استان سمنان به دنیا آمد. علیرضا قزوه پس از اخذ دیپلم تجربی، به ادبیات عرب تمایل پیدا کرد سپس برای ادامه تحصیلات به شهر قم رفت و تا سال ۱۳۶۹ در آنجا بود و لیسانس حقوق قضایی خود را از دانشگاه قم دریافت نمود. پس از آن در مقطع فوق لیسانس در رشته ادبیات فارسی از دانشگاه آزاد واحد تهران مرکزی فارغ التحصیل شد.
رساله فوق لیسانس او در زمینه شعر و ادبیات معاصر تاجیکستان است. قزوه با ادامه تحصیلات توانست دکترای رشته فیلولوژی (زبان شناسی) خود را از دانشگاه دولتی ملی تاجیکستان دریافت نماید.
جواد محقق ، نویسنده و روزنامه نگار، مهم ترین ویژگی شعرهای علیرضا قزوه را در طراوت، تازگی و آمیختگی اشعار وی با مضامین اعتقادی، فرهنگ بومی و مفاهیم ملی و مذهبی ایران می داند.
قزوه را بسیاری افراد با شعرهای سپید سیاسی ، بعضی با غزل های انتظار، بعضی دیگر با دوبیتی های ساده و برخی نیز با شعرهای مذهبی می شناسند.
وی مسئولیتهای فرهنگی زیادی داشته. از جمله، وی وابسته فرهنگی ایران در تاجیکستان، رییس شورای شعر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دبیر نخستین جشنواره بینالمللی شعر فجر و مدیر مرکز تحقیقات زبان فارسی دهلی نو بوده است.
آثار و تألیفات
کتب
مولا ویلا نداشت
من می گویم، شما بگریید
دو رکعت عشق، ۱۳۷۵
خورشیدهای گمشده (گزیده اشعار تاجیکستان) ۱۳۷۶
غزل معاصر ایران (گزینش و جمع آوری) ۱۳۷۹
قدم زدن در کلمات (مجموعه گفتگو با شاعران معاصر) ۱۳۷۹
کسی هنوز عیار تو را نسنجیده است (جشن نامه محمدعلی بهمنی) ۱۳۸۳
چمدان های قدیمی قزوه، ۱۳۹۱ ، انتشارات شهرستان ادب
صبح بنارس، ۱۳۹۱، انتشارات شهرستان ادب
مجموعه اشعار
از نخلستان تا خیابان (مجموعه شعر) ۱۳۶۸
شبلی و آتش (مجموعه شعر) ۱۳۷۳
سوره انگور (مجموعه شعر)
این همه یوسف (مجموعه شعر)
با کاروان نیزه (مجموعه شعر)
انگشتری سوم خاتم (مجموعه شعر)
گزیده ادبیات معاصر (مجموعه شعر) ۱۳۷۸
عشق علیه السلام (مجموعه شعر) ۱۳۸۱
قطار اندیمشک و ترانه های جنگ (مجموعه شعر) ۱۳۸۴
قزوه آخرین کتاب شعر خود، تحت عنوان «در کلماتم باران می بارد» که مجموعه اشعار سپید او میباشد را در سال 96 توسط انتشارات شهرستان ادب به چاپ رسانده است. وی همچنین رمانی با نام برادر انگلستان را توسط انتشارات سوره مهر روانه بازار کتاب کرده است.